Justiţia, un subiect sensibil şi în Franţa. Proteste ale angajaţilor din sistemul judiciar în mai multe oraşe

Mii de angajaţi din sistemul judiciar au protestat, miercuri, în mai multe oraşe din Franţa, denunţând condiţiile de lucru şi starea "bolnavă" a justiţiei, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Point.

713 afișări
Imaginea articolului Justiţia, un subiect sensibil şi în Franţa. Proteste ale angajaţilor din sistemul judiciar în mai multe oraşe

Justiţa, un subiect sensibil şi în Franţa. Proteste ale angajaţilor din sistemul judiciar în mai multe oraşe

Protestele au avut loc în urma apelurilor făcute de 17 organizaţii sindicale în sensul "mobilizării generale pentru justiţie".

La Paris, sute de magistraţi, grefieri şi avocaţi s-au adunat în faţa Ministerului Economiei. Pe pancartele protestatarilor erau mesaje precum "Justiţia bolnavă", "Suntem la capătul puterilor", "Mizerie judiciară", "Unde sunt recrutările?".

"Trebuie să găsim alte mijloace, deoarece justiţia nu mai poate", a afirmat Céline Parisot, preşedintele Uniunii Sindicale a Magistraţilor (USM).

"Nu am mai văzut niciodată o asemenea mobilizare, o unanimitate în constatarea unei justiţii dezumanizate", a declarat, la rândul său, Katia Dubreuil, preşedintele Sindicatului din Magistratură (SM).

La Nantes, au protestat aproximativ 200 de magistraţi, grefieri şi avocaţi, la mitingul din Besançon au fost aproximativ 100 de persoane, iar în Bastia, circa 40. În oraşul Strasbourg s-au adunat aproximativ 400 de protestatari, la fel şi în Lille.

O delegaţie a sindicatelor din magistratură va fi primită miercuri seară la Ministerul Economiei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris, Gabriel Attal, a anunţat că bugetul Ministerului Justiţiei va fi majorat cu 30%.

Eric Dupond-Moretti, ministrul francez al Justiţiei, a declarat că, începând din 2023, numărul posturilor din sistemul judiciar va fi suplimentat cu 380 de locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici