Kadhafi, aproape de a fi prins? Vehicule de luptă ale rebelilor au avansat spre locul unde s-ar putea afla liderul libian

Aproximativ 200 de vehicule de luptă ale forţelor rebele libiene au avansat sâmbătă dimineaţă spre Bani Walid, unul dintre ultimele bastioane pro-Kadhafi, fără să aibă loc confruntări până în prezent.

1282 afișări
Imaginea articolului Kadhafi, aproape de a fi prins? Vehicule de luptă ale rebelilor au avansat spre locul unde s-ar putea afla liderul libian

Kadhafi, aproape de a fi prins? Vehicule de luptă ale rebelilor au avansat spre locul unde s-ar putea afla liderul libian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele venite din oraşul de coastă Misrata, situat la 210 kilometri est de Tripoli, au plecat în jurul orei 8.30 (9.30, ora României), a afirmat Ahmed Belhaj, liderul unui grup de luptători.

"Am avansat 70 de kilometri faţă de poziţiile iniţiale", în direcţia Bani Walid, unde există zvonuri că s-ar putea ascunde fostul lider libian Muammar Kadhafi şi unii dintre fiii săi, a adăugat el.

Aproximativ 200 de camionete de luptă, echipate cu armament greu, erau urmate de echipe medicale pregătite să evacueze eventualii răniţi.

Potrivit lui Belhaj, circa 600 de oameni s-au mobilizat pentru această operaţiune.

"Există o bază militară în apropiere de Bani Walid, ocupată de brigada 32 a lui Khamis Kadhafi" unul dintre fiii fostului lider. "Vrem să preluăm controlul asupra acesteia", a precizat Belhaj.

Pe frontul de vest din Sirt, de unde este originar Muammar Kadhafi, forţele rebele nu s-au mişcat, potrivit unor surse din Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), structura politică a rebeliunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici