Kadhafi: Suntem pregătiţi să intensificăm atacurile împotriva şobolanilor şi mercenarilor

Fostul lider libian Muammar Kadhafi a denunţat joi "războiul psihologic şi minciunile" privind plecarea sa în Niger, într-un mesaj sonor difuzat de postul de televiziune Arrai, cu sediul la Damasc.

853 afișări
Imaginea articolului Kadhafi: Suntem pregătiţi să intensificăm atacurile împotriva şobolanilor şi mercenarilor

Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu le mai rămân decât războiul psihologic şi minciunile. Au spus recent că a fost văzut Kadhafi într-un convoi spre Niger", a declarat Muammar Kadhafi, în primul său mesaj după mai multe zile. "Câte convoaie de contrabandişti, de mărfuri şi de oameni intră în deşert în fiecare zi, spre Sudan, Ciad, Mali sau Algeri?. Ca şi cum ar fi prima oară când un convoi traversează spre Niger!", a ironizat el.

Adresându-se libienilor, fostul lider a adăugat: "Ei vor să vă slăbească moralul".

El a dat asigurări că "NATO va fi învinsă", deoarece "capacităţile sale materiale nu îi permit să continue" intervenţia.

"Suntem pregătiţi la Tripoli şi peste tot să intensificăm atacurile împotriva şobolanilor şi mercenarilor, care sunt o bandă de câini", a mai spus Muammar Kadhafi.

Trecerea luni a unui important convoi de vehicule civile şi militare dinspre Libia spre Agadez, un oraş din nordul Nigerului, a alimentat speculaţiile privind fuga lui Muammar Kadhafi, înaintea unei serii de dezminţiri.

După intrarea rebelilor în reşedinţa sa Bab al-Aziziya de la Tripoli, la 23 august, fostul lider a intervenit de mai multe ori pentru a face apel la "rezistenţă", prin intermediul mesajelor audio difuzate de Arrai. Ultimele imagini cu Muammar Kadhafi datează însă din 12 iunie.

Arrai este un post de televiziune devenit celebru pentru că este singura instituţie de presă care mai primeşte mesaje de la colonelul Kadhafi.

Proprietarul său, fostul deputat sunnit irakian Michane al-Joubouri, stabilit la Damasc, dă asigurări că detestă dictatorii, dar apreciază că fostul lider libian reprezintă rezistenţa în faţa ocupaţiei străine a ţării sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici