Kamala Harris va vizita zona demilitarizată care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud

Vicepreşedintele american Kamala Harris va vizita joi Zona Demilitarizată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, la doar câteva ore după ce Nordul a efectuat un test cu rachete, potrivit Reuters.

193 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris va vizita zona demilitarizată care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud

Kamala Harris va vizita zona demilitarizată care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud

Harris a avut discuţii cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol la Seul, unde este de aşteptat să discute despre ultimul test cu rachete al Coreei de Nord, precum şi despre acţiunile Chinei în strâmtoarea Taiwan, a declarat un oficial de la Casa Albă.

Ea va discuta, de asemenea, despre preocupările Seulului cu privire la modificările aduse subvenţiilor americane pentru vehiculele electrice şi despre relaţiile trilaterale care implică Japonia, a spus oficialul.

„Mă aflu aici pentru a consolida forţa alianţei noastre şi pentru a ne consolida munca împreună”, i-a spus ea lui Yoon la începutul întâlnirii.

Yoon a promis, de asemenea, să stimuleze alianţa, afirmând că vizita lui Harris, după călătoria preşedintelui american Joe Biden din luna mai a anului trecut, va fi „un alt punct de cotitură” pentru atingerea acestui obiectiv.

Vizita lui Harris în zona demilitarizată este menită să arate angajamentul SUA faţă de securitatea Coreei de Sud.

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică în largul coastei sale estice, a anunţat armata sud-coreeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici