Karzai vrea un calendar al retragerii forţelor străine din Afganistan

Preşedintele afgan Hamid Karzai a cerut marţi, în cadrul unei reuniuni cu diplomaţi de rang înalt din cadrul ONU, stabilirea unui "calendar" al retragerii forţelor străine din Afganistan, a anunţat preşedinţia de la Kabul.

12 afișări
Imaginea articolului Karzai vrea un calendar al retragerii forţelor străine din Afganistan

Karzai vrea un calendar al retragerii forţelor străine din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful statului afgan a declarat în faţa acestei delegaţii a Consiliului de Securitate că ţara sa trebuie să ştie cât timp va mai dura "războiul antiterorist" condus de Statele Unite în ţara sa, în lipsa căruia va trebui să obţină un acord politic cu insurgenţii conduşi în special de talibani.

Talibanii au fost înlăturaţi de la putere la sfârşitul lui 2001, de o coaliţie internaţională condusă de Statele Unite.

De atunci, ei desfăşoară o insurgenţă din ce în ce mai sângeroasă împotriva Kabulului, în pofida prezenţei a 70.000 de militari în cadrul a două forţe internaţionale, una condusă de NATO şi cealaltă sub comandament american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici