Kerry i-a făcut cadou doi cartofi ministrului rus de externe, înaintea discuţiilor privind Siria

Secretarul de stat american John Kerry i-a oferit doi cartofi omologului său rus Serghei Lavrov, înainte de începerea discuţiilor de la Paris pentru pregătirea unei conferinţe internaţionale de pace privind Siria, care urmează să aibă loc la 22 ianuarie, în Elveţia.

323 afișări
Imaginea articolului Kerry i-a făcut cadou doi cartofi ministrului rus de externe, înaintea discuţiilor privind Siria

John Kerry şi Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Înainte de începerea discuţiilor, la sediul Ambasadei SUA din Paris, John Kerry a scos doi cartofi dintr-o cutie şi i-a oferit ministrului rus de externe, provocând hohote de râs din partea membrilor celor două delegaţii.

Kerry a afirmat că a discutat cu Lavrov despre cartofii din Idaho la ultima lor întâlnire. Ministrul rus de externe a părut să aprecieze gestul omologului american şi, după ce a luat cartofii, a zâmbit şi a menţionat că acest cadou este "impresionant", potrivit postului de televiziune NBC.

Secretarul de stat american John Kerry şi omologul său rus Serghei Lavrov au făcut apel luni, la Paris, la o "încetare limitată a focului" în Siria înainte de conferinţa de pace din Elveţia din 22 ianuarie.

Într-o conferinţă de presă tripartită în capitala Franţei, ministrul Serghei Lavrov şi emisarul special al Ligii Arabe şi ONU pentru Siria, Ladhkar Brahimi, au pledat, la rândul lor, pentru participarea Iranului la conferinţa numită Geneva-2.

Până acum, Statele Unite s-au opus participării Teheranului la această conferinţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici