KGB-ul transnistrean respinge acuzaţii privind tiruri asupra teritoriului ucrainean

KGB-ul de la Tiraspol a dezminţit vineri informaţii apărute în presa ucraineană cu privire la tiruri de arme automate efectuate de pe teritoriul Transnistriei în direcţia militarilor ucraineni, relatează agenţia Novosti PMR, în pagina electronică.

728 afișări
Imaginea articolului KGB-ul transnistrean respinge acuzaţii privind tiruri asupra teritoriului ucrainean

KGB-ul transnistrean respinge acuzaţii privind tiruri asupra teritoriului ucrainean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciul insistă, de asemenea, că nu a trimis avioane fără pilot să survoleze teritoriul ucrainean.

"Nu au existat tiruri din partea Transnistriei spre teritoriul Ucrainei. Nu am trimis aparate de zbor pentru a survola Ucraina", afirmă KGB-ul, potrivit unui comunicat.

"Mai mult decât atât, poliţiştii de frontieră transnistreni respectă cu stricteţe ordinul de a «nu ceda provocărilor», în pofida faptului că Tiraspolul a raportat tiruri asupra vameşilor transnistreni de pe teritoriul Ucrainei", menţionează serviciul de securitate de la Tiraspol.

KGB-ul a calificat informaţiile apărute în presa ucraineană drept "provocări" care au scopul de a "destabiliza situaţia în zona de frontieră şi de a crea panică în rândul populaţiei din regiunile ucrainene Odesa şi Vinniţa".

"Menţionăm că oficiali ucraineni au declarat anterior că Transnistria ar pregăti un atac asupra Ucrainei, însă aceste afirmaţii sunt neîntemeiate", subliniază serviciul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici