Khamenei cere ţărilor musulmane să boicoteze o conferinţă de pace

Un important cleric iranian a cerut ţărilor musulmane sâmbătă să boicoteze o conferinţă internaţională de pace, susţinută de Statele Unite şi programată pentru luna viitoare, pe tema unui stat palestinian, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Khamenei cere ţărilor musulmane să boicoteze o conferinţă de pace

Liderul suprem iranian cere ţărilor musulmane să boicoteze o conferinţă de pace

Opoziţia faţă de Israel este unul dintre cele mai importante principiia le Iranului, stat şiit care sprijină grupările militante palestiniene şi libaneze opuse păcii cu statul evreu.

"Atunci când palestinienii consideră această conferinţă înşelătoare şi refuză să participe, cum ar putea ţările musulmane să ia parte?", a apreciat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei. "Alte ţări (musulmane) ar trebui de asemenea să o considere o conferinţă înşelătoare", a adăugat el.

"Sub pretextul păcii, americanii încearcă să îşi impună voinţa asupra palestinienilor. Scopul acestei conferinţe este să salveze regimul sionist (israelian)", a subliniat Khamenei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici