Kievul acuză Louis Vuitton: lux îmbibat în sânge

Unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Zelenskyi s-a poziţionat împotriva casei de modă franceze, „vinovată” de a fi folosit culorile drapelului Rusiei cu V iniţial în centru în logo, cu ocazia Săptămânii Modei de la Paris.

1467 afișări
Imaginea articolului Kievul acuză Louis Vuitton: lux îmbibat în sânge

Kievul acuză Louis Vuitton: Lux îmbibat în sânge

Ucraina l-a acuzat pe Louis Vuitton că sprijină invazia rusă: unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Volodimir Zelenski reproşează casei de modă franceze că are mâinile „îmmuiate în sânge”, argumentând asta prin folosirea culorilor drapelului rusesc cu un mare V iniţial în centru, cu ocazia Săptămânii Modei de la Paris.

Durul «J'accuse» a venit de la Mihail Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean, după difuzarea panoului albastru, roşu şi alb cu iniţiala mărcii pe el, la deschiderea săptămânii modei de la Paris.

Culorile sunt o referire clară la steagul rus, în timp ce „V” este un simbol folosit de armata rusă care înseamnă „putere în adevăr”.

Printr-o postare pe Twitter, Podoliak a denunţat faptul că „o casă de modă elitistă care îi vizează pe ruşii nou-bogaţi a decis să se joace public cu simbolurile agresiunii”.

Şi s-a întrebat cu un strop de sarcasm dacă nu cumva „luxul miroase mai bine când este înmuiat în sânge”. Până acum, compania franceză nu a răspuns.

Dar acelaşi steag flutură deasupra sediului companiei din Paris din 2014, iar V este logo-ul folosit din 1901, un simbol al mărcii, ilustrat printre altele pe genţi şi pe îmbrăcăminte.

Mai sunt cei care amintesc şi că acestea sunt aceleaşi culori ca şi ale steagului francez, doar că sunt aranjate diferit: albastru, alb şi roşu în dungi verticale în cel al Franţei, în timp ce sunt orizontale în cel al Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici