Kievul acuză rebelii proruşi că ameninţă procesul de pace

Un purtător de cuvânt militar ucrainean a acuzat duminică rebelii proruşi din estul separatist că ameninţă procesul de pace prin intensificarea tirurilor asupra poziţiilor ucrainene, în pofida armistiţiului.

487 afișări
Imaginea articolului Kievul acuză rebelii proruşi că ameninţă procesul de pace

Kievul acuză rebelii proruşi că ameninţă procesul de pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acţiunile teroriştilor ameninţă realizarea planului de pace al preşedintelui ucrainean" Petro Poroşenko, a declarat acest purtător de cuvânt, Volodimir Poliovi, precizând că rebelii atacau puncte de control ale armatei ucrainene.

Un armistiţiiu a fost semmnat pe 5 septembrie, la Minsk, între Kiev şi rebeli.

Purtătorul de cuvânt şi-a susţinut afirmaţiile citând declaraţii ale unui lider rebel, Boris Litvinov, care a dat asigurări duminică asupra faptului că cei doi reprezentanţi ai insurgenţilor care au semnat acordul cu privire la armistiţiu acţionau doar în calitate de "observatori".

"Premierul" republicii autoproclamate de la Doneţk Aleksandr Zaharcenko şi cel al "republicii" de la Lugansk Igor Plotniţki "nu erau participanţi direcţi la întâlnire. Ei erau observatori", a subliniat Litvinov, citat de agenţia rusă Interfax.

Semnând acordul de încetare a focului, ei au confirmat pur şi simplu că "au luat notă" de acest document, a adăugat el.

Acest protocol de armistiţiu în 12 puncte a fost semnat, de asemenea, de către reprezentantul OSCE Heidi Tagliavini, fostul preşedinte ucrainean Leonid Kravciuk şi ambasadorul rus în Ucraina Mihail Zurabov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici