Kievul, acuzat de sabotaj în urma unor pene masive de electricitate în Crimeea

Întreruperi masive ale alimentării cu energie electrică au avut loc în noaptea de duminică spre luni în mai multe oraşe din Crimeea, peninsulă ucraineană alipită de Rusia, autorităţile locale acuzând Kievul de "sabotaj", au anunţat agenţiile ruse.

493 afișări
Imaginea articolului Kievul, acuzat de sabotaj în urma unor pene masive de electricitate în Crimeea

Kievul, acuzat de sabotaj în urma unor pene masive de electricitate în Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ucraina, care asigură circa 80 la sută din necesarul de electricitate al Crimeei, a restrâns livrările "la aproximativ două treimi" la ora 19.00 GMT (22.00 ora României), potrivit distribuitorului local Crimenergo, citat de agenţia oficială Itar-Tass.

Întreruperile au afectat mai ales marile oraşe precum Ialta şi Sevastopol, portul de staţionare a Flotei Ruse la Marea Neagră, potrivit aceleiaşi surse.

La rândul său, guvernatorul Crimeei, Serghei Aksionov, a acuzat Ucraina de "sabotaj".

"Este un sabotaj în plus din partea autorităţilor ucrainene, ce urmăreşte să pună piedici începerii noului an şcolar" în Crimeea, a declarat Aksionov, citat de agenţia publică RIA Novosti.

Luni dimineaţa, electricitatea fusese restabilită integral în Crimeea, potrivit site-ului Ministerului local pentru Situaţii de urgenţă.

Autorităţile ucrainene nu au precizat care sunt motivele întreruperii alimentării cu energie electrică a Crimeei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici