Kievul afirmă că opozantul Dmitro Bulatov nu a fost torturat

Ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara, a declarat sâmbătă că opozantul Dmitro Bulatov, operat după ce a suferit torturi timp de o săptămână, se află "în stare bună de sănătate" şi are doar o "zgârietură pe obraz".

1242 afișări
Imaginea articolului Kievul afirmă că opozantul Dmitro Bulatov nu a fost torturat

Kievul afirmă că opozantul Dmitro Bulatov nu a fost torturat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se pare că povestea răpirii sale şi unor presupuse torturi pe care le-a suferit nu este deloc adevărată", a declarat Kojara pentru postul de televiziune Al Jazeera.

"Ancheta continuă. Din punct de vedere fizic, bărbatul este în formă, el are doar o zgârietură pe obraz", a continuat el, intervievat în marja Conferinţei pentru securitate de la Munchen.

Avocatul lui Dmitro Bulatov, Ruslan Radeţki, a anunţat sâmbătă pentru AFP că opozantul ucrainean a fost operat cu o zi înainte şi se află la "îngrijiri intensive".

Germania a propus sâmbătă să-l găzduiască pe activist în vederea acordării unor îngijiri medicale.

Dmitro Bulatov, în vârstă de 35 de ani, tatăl a trei copii, fusese dat dispărut pe 22 ianuarie, fiind găsit abandonat joi seara într-o pădure de la periferia Kievului.

Vitali Kliciko, unul dintre principalii lideri ai opoziţiei ucrainene, a denunţat sâmbătă, la Munchen, presiunile exercitate de puterea de la Kiev asupra lui Bulatov, "care nu se simte bine".

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat vineri că Bulatov este "suspectat de organizarea unor tulburări în masă", ceea ce prevede plasarea sa în arest provizoriu.

Însă, ţinând cont de starea sa de sănătate, judecătorul de instrucţie a solicitat tribunalului ca Bulatov să fie plasat în arest la domiciliu.

Ministerul a anunţat vineri că nu exclude "punerea în scenă a unei răpiri (...), cu scopul de a provoca o reacţie negativă în societate".

"Am fost crucificat, mi-a fost tăiată o ureche, am fost tăiat pe faţă, am fost bătut pe tot corpul. Dar, slavă Domnului, sunt în viaţă", a declarat Dmitro Bulatov, potrivit unor imagini transmise de posturile de televiziune Kanal 5 şi 1+1.

În aceste imagini, pe faţa tânărului se putea vedea sânge coagulat, că prezenta răni la nivelul mâinilor şi că hainele îi erau împregnate în sânge.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici