Kievul dezminte că tirurile de la frontiera cu Rusia au fost lansate de armata ucraineană

Ministerul ucrainean al Apărării a dezminţit vineri seara că armata ucraineană ar fi lansat tirurile care au atins teritoriul Rusiei, în urma cărora a fost rănit un vameş rus, relatează agenţia Interfax.

949 afișări
Imaginea articolului Kievul dezminte că tirurile de la frontiera cu Rusia au fost lansate de armata ucraineană

Kievul dezminte că tirurile de la frontiera cu Rusia au fost lansate de armata ucraineană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministerului, forţele ucrainene s-au apropiat, pe 20 iunie, de punctul vamal Doljanski.

"Teroriştii, care în ultima perioadă au ocupat această zonă, au ripostat cu tiruri forţelor militare ucrainene", informează Ministerul Apărării într-un comunicat.

"La un moment dat, în apropiere de frontieră a avut loc un atac cu mortier. Potrivit informaţiilor prezentate de partea rusă, în urma exploziei a fost rănit un vameş", adaugă ministerul, subliniind că atacul a fost comis de separatişti, ci nu de armata ucraineană.

De asemenea, autorităţile de la Kiev au promis că vor investiga acest incident, relatează Itar-Tass.

Anterior, Moscova a cerut Kievului să prezinte scuze şi explicaţii în legătură cu incidentul de la frontiera ruso-ucraineană.

"Partea rusă aşteaptă explicaţii şi scuze" după acest incident, a declarat serviciul de presă al Kremlinului, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Kremlinul a subliniat că incidentul a avut loc în timp ce preşedintele ucrainean, Petro Porochenko, anunţa încetarea focului timp de o săptămână în estul Ucrainei, unde armata se confruntă cu insurgenţii proruşi. Această încetare a focului a intrat în vigoare vineri, la ora locală 22.00 (22.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici