Kim Jong-Il a vizitat o uzină nou construită din Phenian

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il, despre care presa sud-coreeană afirmă că ar suferi de cancer pancreatic, potenţial mortal, a vizitat o uzină recent construită în capitala Phenian, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană.

42 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Il a vizitat o uzină nou construită din Phenian

Kim Jong-Il a vizitat o uzină nou construită din Phenian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kim Jong-IL, în vârstă de 67 de ani, a efectuat o vizită la instalaţiile uzinei de ţiglă din Taedonggang, a anunţat luni seara, fără să precizeze data vizitei, agenţia KCNA (Korean Central News Agency) în ultima sa relatare despre activităţile numărului unu nord-coreean.

Postul de televiziune sud-coreean, YTN, a anunţat luni că Kim Jong-Il a fost diagnosticat cu un cancer de pancreas, acesta fiind suspectat, de asemenea, că ar fi suferit un atac cerebral în august 2008, afirmând că liderul comunist ar putea să nu mai aibă de trăit mai mult de cinci ani.

Reprezentanţi sud-coreeni şi ai Departamentului de Stat american au anunţat că nu deţin nicio informaţie cu privire la acest subiect.

Televiziunea de stat nord-coreeană l-a arătat pe Kim Jong-Il săptămâna trecută şchiopătând şi cu părul rar în timpul unui serviciu funerar în memoria tatălui său, Kim Il-Sung, fondatorul regimului, care a murit în 1994 şi căruia i-a succedat la Putere.

Sănătatea liderului de la Phenian este în centrul atenţiei internaţionale, niciun anunţ oficial nefiind făcut cu privire la succesorul său la conducerea regimului.

Relaţiile dintre Phenian şi restul lumii s-au tensionat în ultimele luni din cauza continuării ambiţiilor sale atomice, acestea fiind marcate de un recent test nuclear, urmat de o serie de lansări de rachete.

Potrivit unor reprezentanţi ai regimului sud-coreean, Kim Jong-Il l-a desemnat pe fiul său cel mai tânăr, Jong-Un, în vârstă de 26 de ani, să îi urmeze la conducere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici