Kim Jong-il, dispus la negocieri "bilaterale şi multilaterale"

Liderul nord-coreean Kim Jong-il i-a declarat unui emisar chinez, vineri, că "vrea să rezolve" problema programului nuclear al Coreei de Nord "prin discuţii bilaterale şi multilaterale", a anunţat China Nouă.

23 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-il, dispus la negocieri "bilaterale şi multilaterale"

Kim Jong-il, dispus la negocieri "bilaterale şi multilaterale" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primindu-l pe Dai Bingguo, emisarul preşedintelui chinez Hu Jintao, "Kim Jong-il a expus poziţia Coreei de Nord pe tema situaţiei din peninsula coreeană şi în dosarul nuclear", a relatat agenţia oficială chineză.

El a precizat că Phenianul "continuă cu fermitate obiectivul de denuclearizare, îşi ia angajamentul să păstreze pacea şi stabilitatea în peninsulă şi vrea să rezolve această problemă prin intermediul discuţiilor bilaterale şi multilaterale", potrivit China Nouă.

Discuţiile internaţionale pentru obţinerea denuclearizării Coreei de Nord, găzduite din 2003 de Beijing, sunt într-un punct mort de la retragerea de la masa negocierilor a Phenianului, în aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici