Kim Jong-un a asistat la exerciţii militare organizate de Coreea de Nord la frontiera sud-coreeană - VIDEO

Kim Jong-un, liderul regimului stalinist nord-coreean, a asistat la exerciţii militare organizate pe insule ale Coreei de Nord situate în apropierea frontierei sud-coreene, informează agenţia oficială KCNA, citată de Russia Today.

17045 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un a asistat la exerciţii militare organizate de Coreea de Nord la frontiera sud-coreeană - VIDEO

Kim Jong-un a asistat la exerciţii militare organizate de Coreea de Nord la frontiera sud-coreeană - VIDEO

Exerciţiile au simulat cucerirea unei insule aparţinând inamicilor. Manevrele militare s-au desfăşurat pe insulele Mu şi Jangjae, situate în apropierea Coreei de Sud.

Detaşamentele militare nord-coreene au folosit rachete antinavă de tip Silkworm şi sisteme de artilerie.

La exerciţii a fost prezent liderul nord-coreean, Kim Jong-un, care în 2013 ameninţa că va "şterge de pe faţa pământului" insula sud-coreeană Yeonpyeong, situat într-o zonă disputată din Marea Galbenă, unde au avut loc confruntări militare în 1999, 2002 şi 2009.

Regimul de la Phenian nu recunoaşte Limita Nordică, frontiera maritimă stabilită de Naţiunile Unite în cadrul armistiţiului care a pus capăt conflictului intercoreean din perioada 1950-1953.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici