Kim Jong Un: Coreea de Nord dezvoltă rachete nucleare tactice, noi focoase şi un submarin nuclear

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat că ţara sa dezvoltă noi arme, inclusiv un submarin cu propulsie nucleară, arme nucleare tactice şi focoase avansate concepute să treacă de sistemele de apărare antirachetă, anunţă CNN.

2094 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un: Coreea de Nord dezvoltă rachete nucleare tactice, noi focoase şi un submarin nuclear

Kim Jong Un: Coreea de Nord dezvoltă rachete nucleare tactice, noi focoase şi un submarin nuclear

În comentariile publicate sâmbătă, Kim a declarat că Coreea de Nord continuă înarmarea pentru a descuraja Statele Unite, comentarii care par să arate că strategia preşedintelui Donald Trump de angajament la nivel înalt cu Phenianul, inclusiv trei întâlniri între Trump şi Kim, nu a reuşit să convingă Phenianul să se oprească din constituirea unui arsenal nuclear modern.

„Indiferent cine este la putere în SUA, adevărata natură şi adevăratul spirit al politicii anti-Coreea de Nord nu se vor schimba niciodată", a spus Kim, potrivit Agenţiei Centrale de Ştiri Coreene (KCNA).

Potrivit lui Kim, proiectele se află în diferite stadii de dezvoltare. El a spus că „tehnologia de ghidare cu focoase multiple” se află în etapa finală, în timp ce studiile asupra zborului hipersonic „sunt complete”, Coreea de Nord pregătind testarea şi producţia rachetelor.

Îmbunătăţirile armelor nucleare tactice, menite să fie utilizate la distanţă mai scurtă şi care sunt adesea mai puţin distructive decât armele nucleare strategice, sunt, de asemenea, finalizate, a spus Kim. Cercetările în domeniul submarinelor cu energie nucleară sunt complete şi în „etapele finale ale examinării”, a spus Kim.

În iulie 2019, KCNA a prezentat fotografii ale lui Kim care inspectează un submarin în construcţie. La acea vreme, Statele Unite au crezut că imaginile arătau probabil un submarin recondiţionat de care Washingtonul ştia de mai bine de un an, potrivit unui înalt oficial american. Imaginile prin satelit din septembrie acelaşi an au arătat că Phenianul ar fi pregătit să dezvolte un submarin capabil să lanseze rachete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici