Kirstjen Nielsen, secretarul american pentru Securitate Internă, a demisionat

Kirstjen Nielsen, secretarul american pentru Securitate Internă, a demisionat duminică, iar presa americană susţine că gestul vine pe fondul unor nemulţumiri ale preşedintelui Donald Trump faţă de modul în care aceasta a gestionat criza migranţilor de la graniţa cu Mexicul, potrivit The Guardian.

576 afișări
Imaginea articolului Kirstjen Nielsen, secretarul american pentru Securitate Internă, a demisionat

Kirstjen Nielsen, secretarul american pentru Securitate Internă, a demisionat

Preşedintele american a anunţat duminică, prin intermediul unei postări pe Twitter, că Nielsen nu va mai ocupa acest post şi i-a mulţumit pentru activitatea de până acum. „Secretarul pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, va părăsi postul şi vreau să îi mulţumesc pentru activitatea de până acum”, a postat Donald Trump.

 

 

De asemenea, Trump a mai anunţat că funcţia va fi preluată de actualul comisar pentru Vămi şi Protecţia Frontierelor, Kevin McAleenan.

Mai mulţi oficiali de rang înalt au declarat pentru CNN că Nielsen a avut o întâlnire la Casa Albă cu Donald Trump, în cadrul căreia planificase să discute situaţia de la graniţa cu Mexicul şi să găsească soluţii pentru această problemă. Potrivit uneia dintre surse, aceasta nu ar fi plănuit, iniţial, să demisioneze.

Preşedintele american şi-a exprimat în mai multe rânduri nemulţumirea faţă de activitatea lui Nielsen, susţinând că nu ar fi făcut destul pentru a securiza graniţa şi nu ar fi făcut paşi suficienţi pentru înăsprirea legilor privind imigraţia, mai susţine CNN.

Preşedintele Trump a anunţat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că doreşte să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. În ultima perioadă, Guvernul de la Washington se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici