Kishida promite să consolideze capacităţile militare ale Japoniei în următorii ani: "Mediul de securitate devine din ce în ce mai sever"

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat duminică, în cadrul unei evaluări a flotei, că ţara sa trebuie să îşi consolideze urgent capacităţile militare, în condiţiile în care riscurile de securitate cresc, inclusiv ameninţările generate de rachetele Coreei de Nord şi de războiul Rusiei în Ucraina.

1667 afișări
Imaginea articolului Kishida promite să consolideze capacităţile militare ale Japoniei în următorii ani: "Mediul de securitate devine din ce în ce mai sever"

Sursa foto: AP

"Mediul de securitate în mările Chinei de Est şi de Sud, în special în jurul Japoniei, devine din ce în ce mai sever", a declarat Kishida, menţionând creşterea numărului de tot mai ridicat de exerciţii cu rachete ale Coreei de Nord, inclusiv una care a survolat Japonia luna trecută, şi îngrijorarea tot mai mare cu privire la impactul în Asia al invaziei ruseşti din Ucraina, relatează AP.

Evitarea disputelor şi căutarea dialogului este importantă, a spus Kishida, dar este, de asemenea, necesar să fim pregătiţi pentru provocări şi ameninţări la adresa păcii şi stabilităţii. El şi-a repetat promisiunea de a consolida semnificativ capacitatea militară a Japoniei în termen de cinci ani.

La exerciţiile de evaluare a flotei au participat 18 nave de război din 12 ţări, printre care Statele Unite, Australia, Canada, India, Noua Zeelandă, Singapore şi Coreea de Sud, în timp ce SUA şi Franţa au trimis, de asemenea, avioane de luptă.

Coreea de Sud s-a alăturat pentru prima dată în şapte ani, în cel mai recent semn de îmbunătăţire a legăturilor foarte tensionate dintre Tokyo şi Seul din cauza atrocităţilor comise de Japonia în timpul celui de-al doilea război mondial.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici