Kremlin: Mitingurile din Rusia, "o provocare". Protestatarii au fost instigaţi să comită ilegalităţi

Mitingurile de duminică din mai multe oraşe din Rusia, în special cel din Moscova, reprezintă o provocare şi o minciună, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că autorităţile ruse nu pot respecta pe cei care instigă la comiterea de acţiuni ilegale.

1297 afișări
Imaginea articolului Kremlin: Mitingurile din Rusia, "o provocare". Protestatarii au fost instigaţi să comită ilegalităţi

Kremlin: Mitingurile din Rusia, "o provocare". Protestatarii au fost instigaţi să comită ilegalităţi (Imagine Hepta)

Oficialul rus a declarat că Administraţia de la Kremlin respectă dreptul cetăţenilor de a lua parte la proteste, dar doar atât timp cât demonstraţiile nu încalcă legea şi sunt organizate în locuri permise de lege, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Kremlinul "nu poate respecta pe cei care, ieri (duminică), în mod deliberat au înşelat oamenii şi au instigat la comiterea de acte ilegale", a declarat Peskov, acuzând că inclusiv minori au fost plătiţi să participe la un protest neautorizat.

Kremlinul nu este îngrijorat de posibila repetare a protestelor, ci se teme că unele forţe vor încerca din nou să manipuleze activiştii civici pentru a-şi îndeplini propriile scopuri.

Reprezentantul Preşedinţiei a lăudat şi acţiunile forţele de ordine care au intervenit împotriva protestatarilor, arestând mai multe sute de participanţi, inclusiv pe Alexi Navalnîi, liderul opoziţiei ruse.

Kremlinul a respins şi cererile formulate de Consiliul Europei şi Departamentul de Stat al SUA privind eliberarea celor reţinuţi.

"Obligaţiile faţă de Consiliul Europei nu implică necesitatea de a încălca propria noastră legislaţie", a declarat Peskov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici