Kremlin: Putin şi Macron au avut un schimb de opinii "aprofundat" privind Rusia şi Ucraina

Kremlinul a descris convorbirea telefonică de sâmbătă între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele francez Emmanuel Macron ca fiind un "schimb de opinii aprofundat" pe teme legate de securitatea Rusiei şi "depăşirea impasului în rezolvarea conflictului intra-ucrainean", conform CNN.

1220 afișări
Imaginea articolului Kremlin: Putin şi Macron au avut un schimb de opinii "aprofundat" privind Rusia şi Ucraina

Kremlin: Putin şi Macron au avut un schimb de opinii "aprofundat" privind Rusia şi Ucraina

Potrivit unui comunicat al Kremlinului, "Vladimir Putin a atras din nou atenţia asupra lipsei unui răspuns substanţial din partea Statelor Unite şi a NATO la iniţiativele bine-cunoscute ale Rusiei. De asemenea, a fost subliniată lipsa de voinţă a principalelor ţări occidentale de a împinge autorităţile de la Kiev să pună în aplicare acordurile de la Minsk".

După luni de lupte între forţele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din regiunile ucrainene Doneţk şi Luhansk, Kievul şi Moscova au semnat un acord de pace la Minsk în 2015. Acordul, mediat de Franţa şi Germania, nu a fost niciodată pus în aplicare pe deplin.

"Vladimir Putin şi Emmanuel Macron au discutat, de asemenea, despre situaţia legată de speculaţiile provocatoare privind o presupusă "invazie" rusă planificată a Ucrainei, însoţită de o aprovizonare pe scară largă a acestei ţări cu arme moderne, iar premisele sunt create pentru posibile acţiuni agresive ale forţelor de securitate ucrainene în Donbas", se arată în comunicat.

Cele două părţi au convenit să menţină dialogul cu privire la aceste probleme "la cel mai înalt nivel", a adăugat comunicatul Kremlinului.

La ora transmierii ştirii are loc şi o convorbire telefonică între preşedintele american Joe Biden şi omologul rus Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici