Kremlinul acuză UE că blochează extinderea unei centrale nucleare ungare situată pe malul Dunării

Preocupări ale Uniunii Europene privind "detalii nesemnificative" blochează finalizarea unui proiect nuclear pe malul Dunării între Ungaria şi Rusia, acuză Iuri Uşakov, un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează site-ul agenţiei Reuters.

716 afișări
Imaginea articolului Kremlinul acuză UE că blochează extinderea unei centrale nucleare ungare situată pe malul Dunării

Kremlinul acuză UE că blochează extinderea unei centrale nucleare ungare situată pe malul Dunării

"Comisia Europeană, care are obiecţii privind detalii nesemnificative, împiedică implementarea acestui proiect, decis deja de Ungaria şi Rusia", a declarat Iuri Uşakov înaintea vizitei oficiale a lui Vladimir Putin la Budapesta.

Guvernul Viktor Orban colaborează cu Rusia pentru modernizarea centralei nucleare Paks, situată pe malul Dunării.

În altă ordine de idei, Iuri Uşakov a acuzat Administraţia Ucrainei că încearcă să amplifice conflictul militar din estul Ucrainei. Kievul a atribuit insurgenţilor proruşi intensificarea violenţelor în zona Avdiyivka. "Prin provocările flagrante din zona Avdiyivka, Kievul vrea să verifice determinarea noii Administraţii americane", a afirmat Uşakov.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici