Donald Trump l-a nominalizat pe judecătorul Neil Gorsuch la Curtea Supremă

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a nominalizat, marţi seara, pe judecătorul Neil Gorsuch la Curtea Supremă a Statelor Unite, informează BBC.

1284 afișări
Imaginea articolului Donald Trump l-a nominalizat pe judecătorul Neil Gorsuch la Curtea Supremă

Donald Trump l-a numit pe judecătorul Neil Gorsuch la Curtea Supremă (Imagine: Hepta/ Arhiva foto Mediafax)

 

Nominalizarea lui Gorsuch, un judecător federal în vârstă de 49 de ani, din Colorado, le oferă lui Trump şi republicanilor posibilitatea de a confirma pe cineva care ar putea cimenta direcţia conservatoare a curţii timp de zeci de ani.

 

În cazul în care este confirmat de Senat, Gorsuch ar ocupa postul vacant după decesul lui Antonin Scalia.

 

Trump a spus despre judecător că are un "intelect superb, o educaţie juridică de neegalat şi un angajament de a interpreta Constituţia, conform textului”.

"Judecătorul Gorsuch are abilităţi legale remarcabile, o minte genială, o disciplină extraordinară şi şi-a câştigat sprijinul bipartizan”, a mai adăugat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici