Kremlinul avertizează că sistemele Patriot oferite de SUA Ucrainei ar deveni ţinte legitime

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri seară, că sistemele antiaeriene Patriot pe care Statele Unite ar urma să le trimită Ucrainei vor fi ţinte legitime ale armatei ruse, Moscova subliniind că planul american nu a fost confirmat încă.

3002 afișări
Imaginea articolului Kremlinul avertizează că sistemele Patriot oferite de SUA Ucrainei ar deveni ţinte legitime

Întrebat, într-o intervenţie prin telefon la postul de televiziune CNN, dacă sistemele Patriot vor deveni imediat ţinte ale forţelor armate ruse, aşa cum a avertizat în trecut fostul preşedinte Dmitri Medvedev, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat: "Categoric. Dar m-aş abţine de la comentarii în acest moment, întrucât sunt doar relatări ale presei".

Administraţia Joseph Biden este pe cale să definitiveze planurile de trimitere a unui sistem antibalistic de tip Patriot în Ucraina, iar decizia în acest sens ar putea fi anunţată săptămâna aceasta, au afirmat marţi oficiali de la Washington citaţi de postul de televiziune CNN. Planul Pentagonului trebuie să fie aprobat de secretarul Apărării, Lloyd Austin, şi la final de preşedintele Joseph Biden. Conform oficialilor citaţi, care au preferat să menţină anonimatul, aprobările urmează să fie acordate.

Administraţia de la Kiev solicită de multe luni sisteme antiaeriene avansate pentru contracararea atacurilor masive ale armatei ruse cu rachete balistice şi de croazieră.

Informaţia privind posibilitatea livrării de sisteme antiaeriene şi antibalistice Patriot Ucrainei nu a fost confirmată deocamdată la nivel public de Administraţia SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici