Kremlinul confirmă că Vladimir Putin va participa la summitul privind Ucraina

Kremlinul a a confirmat luni că preşedintele rus Vladimir Putin va participa la un summit privind situaţia din Ucraina, care se va desfăşura la Paris pe data de 9 decembrie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

381 afișări
Imaginea articolului Kremlinul confirmă că Vladimir Putin va participa la summitul privind Ucraina

Kremlinul confirmă că Vladimir Putin va participa la summitul privind Ucraina

Cabinetul prezidenţial francez a informat vineri că liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei vor participa la summit. Cu toate acestea, Kremlinul nu a confirmat până acum, în mod public, că Putin va fi prezent.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru reporteri că Putin va participa, însă a refuzat să dea declaraţii privind aşteptările Moscovei de la acest summit.

Conflictul dintre armata ucraineană şi forţele susţinute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 şi până în prezent. Cu toate că un armistiţiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

Taguri:
rusia,
ucraina,
summit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici