La ce sumă se ridică pagubele produse de ultimele două cutremure din Mexic

Enrique Pena Nieto, preşedintele Mexicului, a afirmat, joi, că din evaluările iniţiale reiese că pagubele produse de cele două cutremure majore ce au lovit Mexicul în această lună se ridică la peste două miliarde de dolari, informează The Associated Press.

205 afișări
Imaginea articolului La ce sumă se ridică pagubele produse de ultimele două cutremure din Mexic

Preşedintele Mexicului: Pagubele produse de ultimele două cutremure depăşesc două miliarde de dolari

Preşedintele mexicului a precizat că evaluările pentru determinarea pagubelor continuă, mai ales în Mexico City. Din estimările preliminare, doar cheltuielile pentru reparaţia şi reconstruirea şcolilor s-ar ridica la aproximativ 750 de milioane de dolari. Reparaţia locuinţelor ar costa 550 de milioane de dolari, iar pagubele produse asupra siturilor culturale se ridica la 440 de milioane de dolari, potrivit lui Enrique Pena Nieto.

”Sper ca până de anul nou să avem un nou Mexic, reconstruit şi în condiţii normale”, a declarat Pena Nieto.

Autorităţile din Mexic au făcut public noul bilanţ al victimelor după recentul cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter, iar în total 338 de persoane şi-au pierdut viaţa. Aproape 200 de oameni au murit doar în capitala Mexicului, conform datelor Ministerului de Interne.

Cutremurul de 7,1 grade pe scara Richter a fost a doua mişcare seismică majoră ce a lovit Mexicul în ultima lună. La începutul lunii septembrie, un cutremur cu magnitudinea de 8 grade a lovit Mexicul, luând viaţa a aproape 100 de oameni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici