La Stampa analizează situaţia coronavirusului în Balcani: ”În Serbia există riscul unei catastrofe". Ce scrie despre România

  • Cazurile de Covid-19 au explodat în ultimele săptămâni în Balcani
  • România, Serbia, Bulgaria şi Bosnia şi Herţegovina au cele mai mari creşteri ale noilor infectări
  • "În Serbia există riscul unei catastrofe", spun medicii
25698 afișări
Imaginea articolului La Stampa analizează situaţia coronavirusului în Balcani: ”În Serbia există riscul unei catastrofe". Ce scrie despre România

Situaţia din regiunea Balcanilor devine una din ce în ce mai critică, pe măsură ce noile cazuri de Covid-19 încep să crească alarmant. Serbia are o medie de 300 de noi cazuri zilnic, la o populaţie de 7 milioane de locuitori. La limita Balcanilor, România a depăşit pragul de 1000 de infectări în ultimele 24 de ore.

Publicaţia La Stampa relatează că sute de medici sârbi au semnat o scrisoare deschisă în care avertizează că ţara lor e în pragul unei catastrofe şi îl acuză pe premier că a organizat alegerile în ciuda epidemiei pentru a ieşi învingător în scrutin.

Medicii spun că măsurile au fost mult prea relaxate şi au permis organizarea meciurilor de fotbal, a turneelor de tenis şi a petrecerilor. Specialiştii sunt de părere că autorităţile au scăpat de sub control situaţia epidemiologică din cauza acestor măsuri.

În doar o lună, numărul deceselor din Serbia a crescut de la 260 la 491.

Institutul Sârb de Sănătate Publică a respins acuzaţiile şi a răspuns că în ţară există 33.000 de medici, nu doar cei 350 de semnatari, care, în plus, nu sunt experţi în boli infecţioase şi epidemii.

În ansamblu, regiunea Balcanilor a depăşit pragul de 100.000 de infectări şi 4000 de decese. România, în afara zonei georgrafice, este şi ea integrată în această categorie, fiind cea mai afectată de noile creşteri, cu peste 1000 de infectări în ultimele 24 ore. 

În Bosnia şi Herţegovina se înregistrează, în medie, 200 de noi cazuri zilnic, iar în Albania peste 100. Slovenia şi Croaţia sunt singurele ţări balcanice care, deocamdată, reuşesc să ţină sub control epidemia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici