Laburistul Sadiq Khan probabil va câştiga scrutinul pentru postul de primar al Londrei - sondaje

Politicianul laburist Sadiq Khan se clasează pe primul loc în scrutinul pentru desemnarea primarului oraşului britanic Londra, în faţa lui Zac Goldsmith, membru al Partidului Conservator, conform sondajelor de opinie.

2704 afișări
Imaginea articolului Laburistul Sadiq Khan probabil va câştiga scrutinul pentru postul de primar al Londrei - sondaje

Laburistul Sadiq Khan probabil va câştiga scrutinul pentru postul de primar al Londrei - sondaje

Partidul Conservator a anunţat, potrivit ziarului The Telegraph, că va contesta în justiţie rezultatele în cazul în care Sadiq Khan va câştiga la limită.

Conservatorii au denunţat o serie de nereguli în procesul de votare. Potrivit presei, sute de alegători nu au putut vota, din motive tehnice, la 155 de secţii de votare situate în nordul capitalei Marii Britanii.

Rezultatele parţiale ale scrutinului pentru funcţia de primar al Londrei sunt aşteptate vineri dimineaţă. La actualele alegeri nu au existat sondaje la ieşirea de la urne.

Dacă Sadiq Khan va câştiga, politicianul laburist va intra în istorie ca fiind primul musulman devenit primar al unei metropole occidentale, notează postul Sky News.

Surse din Partidul Conservator au admis, joi seară, că Zac Goldsmith probabil va pierde în faţa politicianului laburist, după două mandate ale conservatorului Boris Johnson, care acum nu a mai candidat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici