Laurent Fabius: Primirea refugiaţilor în Europa, o victorie pentru organizaţia teroristă Stat Islamic

Ministrul Afacerilor Externe din Franţa, Laurent Fabius, a declarat, marţi, că primirea tuturor refugiaţilor persecutaţi de organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) pe continentul european va reprezenta o victorie pentru SI, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

766 afișări
Imaginea articolului Laurent Fabius: Primirea refugiaţilor în Europa, o victorie pentru organizaţia teroristă Stat Islamic

Laurent Fabius (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Fabius a avertizat marţi că ar fi o greşeală din partea Europei să primească toţi refugiaţii din Siria şi Irak care sunt persecutaţi de militanţii SI, solicitând un plan de acţiune pentru a se asigura că diversitatea populaţiei Orientului Mijlociu va fi păstrată în ciuda crizei în creştere.

"Este foarte dificil, dar dacă aceşti refugiaţi vin în Europa sau în altă parte, atunci Daesh vor câştiga jocul", a declarat Laurent Fabius, citat de radio RTL, referindu-se la acronimul pentru gruparea teroristă Stat Islamic.

"Obiectivul (acestei conferinţe) este ca Orientul Mijlociu să rămână Orientul Mijlociu, ceea ce înseamnă o regiune în care să existe o diversitate ce include minorităţi creştine şi Yazidi", a adăugat acesta.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul întâlnirii de marţi din Paris, la care au participat diplomaţi din 60 de ţări pentru a găsi soluţii privitoare la facilitarea procesului de întoarcere a refugiaţilor. Printre oficiali, s-au aflat şi miniştri din Iordania, Turcia şi Liban.

Potrivit diplomaţilor francezi, în cadrul conferinţei, s-a discutat şi despre posibilele bugete care pot fi alocate pentru îmbunătăţirea situaţiei refugiaţilor din statele învecinate cu ţările aflate în conflict, privitoare la reconstruirea infrastructurii până la restaurarea serviciilor de bază şi antrenarea membrilor poliţiei locale.

"Este o urgenţă umanitară", a declarat Francois Hollande, preşedintele Franţei, la începutul conferinţei, referindu-se la oprirea influxului de imigranţi.

"Dacă nu oferim mai mult ajutor ţărilor care găzduiesc refugiaţi, dacă nu oferim mai mult sprijin familiilor care trăiesc în aceste tabere de refugiaţi sau sunt relocaţi în ţările învecinate, nu numai că vor fi tragedii, ci acest exod", a avertizat Hollande.

Luni, preşedintele francez a anunţat că Franţa va primi 24.000 de refugiaţi sirieni în următorii doi ani.

Milioane de refugiaţi, în principal sirieni, emigrează în ţările vecine, precum Liban, Turcia şi Iordania. Lipsa locurilor de muncă şi a serviciilor umanitare de asistenţă îi face pe mulţi dintre aceşti refugiaţi să plece aceste ţări, singura soluţie pentru cei care nu vor să se întoarcă în mijlocul bombardamentelor din Siria de unde au plecat reprezentând-o drumul spre Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici