Gruparea Stat Islamic a executat aproape 100 de persoane în Siria, în decurs de o lună

Gruparea Stat Islamic a executat în decurs de o lună aproape 100 de persoane, dintre care o treime civili, în zonele pe care le controlează în Siria, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP în pagina online.

907 afișări
Imaginea articolului Gruparea Stat Islamic a executat aproape 100 de persoane în Siria, în decurs de o lună

Gruparea Stat Islamic (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

Potrivit organizaţiei neguvernamentale, Statul Islamic a executat între 29 iulie şi 29 august 91 de persoane în Siria, dintre care 32 de civili, pentru diferite "crime".

Bilanţul include de asemenea membri ai grupării Stat Islamic, combatanţi rebeli şi membri ai forţelor loiale preşedintelui Bashar al-Assad, a precizat duminică OSDO, care dispune de o vastă reţea de militanţi şi surse medicale în Siria.

Vrăjitoria, homosexualitatea şi colaborarea cu coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite figurează printre "crimele" pedepsite cu moartea în zonele ocupate de gruparea Stat Islamic.

Organizaţia extremistă sunnită, care a proclamat un califat în iunie 2014, în zone din Siria şi Irak, a cucerit în Siria regiuni întregi din provinciile Homs şi Hama (centru), Deir Ezzor şi Hassake (nord-est), precum şi Rakka şi Alep (nord).

Potrivit OSDO, care are sediul în Marea Britanie, acest nou bilanţ ridică la 3.156 numărul persoanelor executate în Siria de gruparea Stat Islamic începând din iunie 2014. Printre acestea figurează 1.841 de civili.

Gruparea Stat Islamic, care are zeci de mii de membri, a recurs la violuri, răpiri, decapitări şi lapidări în regiunile aflate sub controlul său, fiind acuzată de crime contra umanităţii de ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici