Lavrov anunţă începutul unui nou război rece între Rusia şi Occident: Cortina de Fier coboară deja

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că o nouă "Cortină de Fier" coboară între Moscova şi Occident pe fondul invaziei Kremlinului în Ucraina.

16066 afișări
Imaginea articolului Lavrov anunţă începutul unui nou război rece între Rusia şi Occident: Cortina de Fier coboară deja

"În ceea ce priveşte o Cortină de Fier... în esenţă, aceasta coboară deja", a declarat Lavrov jurnaliştilor în timpul unei conferinţe de presă în capitala belarusă Minsk, scrie The Moscow Times.

"Procesul a început deja", a spus el.

Lavrov a mai afirmat că relaţiile dintre Rusia şi Uniunea Europeană nu mai există.

"Uniunea Europeană a distrus relaţia care a fost construită de-a lungul deceniilor între noi şi UE", a declarat ministrul de externe, adăugând că Moscova este încă deschisă la negocieri.

"Pot spune doar că, de acum înainte, nu vom avea încredere nici în americani, nici în UE. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a nu depinde de ei în sectoarele critice", a declarat Lavrov.

Moscova a lansat un război de amploare în Ucraina la 24 februarie, declanşând sancţiuni economice şi diplomatice severe din partea Statelor Unite, Marii Britanii şi Uniunii Europene împotriva instituţiilor de stat ruseşti, a companiilor şi a unui număr de oficiali şi oameni de afaceri ruşi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici