Lavrov: „Bucea este o provocare anti-rusă”. În 1994, oficialul semna memorandumul de la Budapesta

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a numit masacrul de la Bucea drept „o provocare anti-rusă special organizată, răspândită de reţelele sociale occidentale”, deşi, în urmă cu 28 de ani, tot el a semnat documentul de la Budapesta

21600 afișări
Imaginea articolului Lavrov: „Bucea este o provocare anti-rusă”. În 1994, oficialul semna memorandumul de la Budapesta

Lavrov: „Bucea este o provocare anti-rusă”. În 1994, oficialul semna memorandumul de la Budapesta

Pe când lucra cu ministrul de externe de la acea vreme, Andrei Kozirev, care mai târziu a părăsit Rusia în dezacord cu Putin, Serghei Lavrov era un diplomat strălucit, care a făcut tot posibilul pentru a-şi ajuta şeful să construiască relaţii internaţionale.

Acum, a definit atrocităţile de la Bucea „o provocare anti-rusă pusă în scenă şi difuzată intenţionat de reţelele de socializare occidentale”.

Lavrov a fost cel care a apărut în fotografii alături de Hillary Clinton şi celebrul buton roşu care trebuia să simbolizeze resetarea relaţiilor dintre Washington şi Moscova.

Mamă rusoaică, tată armean

Născut dintr-o mamă rusă şi un tată armean, Lavrov a parcurs toţi paşii carierei tipice a diplomatului de la Moscova. Iniţial, numele său de familie era Kalantarian, dar tânărul Serghei l-a ales pe cel al mamei sale, care suna mult mai „rus”.

În calitate de reprezentant permanent al Rusiei, el a semnat memorandumul de la Budapesta în 1994, cel care garanta ca inviolabile graniţele Ucrainei, ţară care tocmai acceptase să-şi vândă toate focoasele nucleare Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici