Lavrov: Moscova are nevoie de reluarea legăturilor cu Occidentul. Lucrăm la relaţia cu China

  • Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov acuză ţările occidentale că au îmbrăţişat „rusofobia”
  • Moscova va decide dacă relaţiile cu Occidentul vor continua în condiţiile în care imaginea Rusiei este denigrată de vestici
  • Oficialii ruşi vor să se concentreze pe dezvoltarea relaţiilor cu China
33139 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Moscova are nevoie de reluarea legăturilor cu Occidentul. Lucrăm la relaţia cu China

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova se va concentra pe dezvoltarea relaţiilor cu China, în contextul în care ţările occidentale promovează politici anti-ruse.

„Dacă Occidentul zădărniceşte reluarea relaţiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom mai avea nevoie sau nu”, a declarat Lavrov.

Lavrov s-a arătat nemulţumit de atitudinea ţărilor occidentale care au hotărât brusc să schimbe regulile relaţiilor internaţionale în detrimentul Rusiei.

„Trebuie să încetăm să fim dependenţi în vreun fel de aprovizionarea cu absolut orice din Occident pentru a asigura dezvoltarea unor sectoare de importanţă critică pentru securitate, economie sau sfera socială a patriei noastre”, a punctat ministrul rus de externe .

Moscova susţine că incursiunea sa urmăreşte demilitarizarea Ucrainei, pentru a împiedica expansiunea naţionalismului extremist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici