Lavrov: Tbilisi vrea să implice NATO în problemele sale interne

Revolta recentă care a avut loc în Georgia ar putea fi folosită ca pretext pentru implicarea ţărilor participante la exerciţiile NATO în rezolvarea unor probleme interne, a declarat miercuri într-un interviu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

11 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Tbilisi vrea să implice NATO în problemele sale interne

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un batalion de blindate al infanteriei georgiene s-a revoltat marţi, cerând un "dialog" între opoziţie şi putere, la scurt timp după care Ministerul georgian al Afacerilor Interne a anunţat dejucarea unei lovituri de stat plănuite de foşti militari. Tbilisi a acuzat Moscova de organizarea acestor evenimente.

"Sunt la curent. Cred că este vorba despre o nouă provocare şi nu este o întâmplare că aceasta coincide cu exerciţiile militare ale NATO care încep la 6 mai, în pofida tuturor atenţionărilor noastre", a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune Euronews ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

"Dacă este vorba despre o încercare de a antrena participanţii la aceste exerciţii în reglări de conturi (...), acest lucru nu face decât să confirme din nou că am avut dreptate pe toată linia atenţionând organizatorii în legătură cu o evoluţie a situaţiei susceptibilă să agraveze în mod brusc tensiunile", a adăugat Lavrov.

Exerciţiile militare ale NATO găzduite de Georgia se desfăşoară până la 1 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici