Legea anti-LGBT. Franţa anticipează sancţiuni împotriva Ungariei

  • Ministrul francez al afacerilor europene, Clement Beaune, a declarat miercuri că se aşteaptă la o formă de sancţiuni împotriva Ungariei pentru legea anti-LGBT.
  • Totuşi, Beaune a spus că nu este în favoarea expulzării Ungariei din Uniunea Europeană.
  • „Nu sunt în favoarea expulzării Ungariei din Uniunea Europeană”, a declarat el pentru RTL.
2319 afișări
Imaginea articolului Legea anti-LGBT. Franţa anticipează sancţiuni împotriva Ungariei

Lega anti-LGBT. Franţa anticipează sancţiuni împotriva Ungariei

Săptămâna trecută, liderii Uniunii Europene s-au confruntat cu primul-ministru Ungariei, Viktor Orban, cu privire la noua lege anti-LGBT, subliniind angajamentul lor de a apăra drepturile persoanelor cu orientări sexuale diferite şi de a face presiuni asupra Budapestei să retragă legea controversată.

Legea restricţionează accesul copiilor şi tinerilor la cărţi, filme şi alte forme de conţinut care prezintă orice altceva decât heterosexualitatea sau identităţile de gen atribuite naşterii. Orban a respins acuzaţiile de discriminare împotriva comunităţii lesbiene, gay, transgender şi bisexual, joi, spunând că legea „nu se referă la homosexuali”.

17 ţări membre, inclusiv Franţa, Germania, Spania şi Belgia, au semnat o scrisoare comună cu privire la noua lege ungară, pe care au trimis-o liderilor UE şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Ungaria a aderat la Uniunea Europeană în 2004, iar Orban a fost premierul ţării între 1998-2002 şi apoi din 2010 până în prezent.

Guvernul său naţionalist de dreapta a folosit retorica homofobă şi a restricţionat drepturile persoanelor LGBT în trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici