Legea ungară privind plasarea sistematică în detenţie a imigranţilor a intrat în vigoare

Legea ungară privind plasarea sistematică în detenţie a imigranţilor a intrat marţi în vigoare, în pofida criticilor emise de organizaţiile de apărare a drepturilor omului, Uniunea Europeană făcând apel, la rândul său, la respectarea "principiilor" umanitare, relatează Le Figaro.

1726 afișări
Imaginea articolului Legea ungară privind plasarea sistematică în detenţie a imigranţilor a intrat în vigoare

Legea ungară privind plasarea sistematică în detenţie a imigranţilor a intrat în vigoare

Potrivit noii legislaţii, toţi solicitanţii de azil prezenţi în Ungaria sau care ajung în ţară trebuie să fie regrupaţi în două tabere închise, instalate la frontiera sârbă, la Röszke şi la Tompa, a comunicat Ministerul ungar de Interne.

"Începând de astăzi, zonele de tranzit extinse funcţionează 24 de ore din 24 pentru solicitanţii de azil", a anunţat György Bakondi, consilier al premierului Viktor Orban pe probleme de securitate internă.

Potrivit ministerului, prin această măsură se urmăreşte "împiedicarea imigranţilor al căror statut nu este definit în mod clar să se deplaseze liber pe teritoriul naţional şi în cadrul Uniunii Europene şi deci să reducă riscurile de securitate legate de fenomenul migraţiei".

Taberele au fost deja echipate cu 324 de containere locuibile. Imigranţii vor trebui să locuiască acolo în aşteptarea unei decizii definitive privind cererea lor de azil şi nu le va fi posibil să părăsească locaţia decât în caz de aviz pozitiv sau dacă se întorc în Serbia, potrivit acestei surse.

Legea, adoptată pe data de 7 martie, a fost denunţată de mai multe organizaţii non-guvernamentale şi de Înaltul Comsisariat al ONU pentru Refugiaţi, care a subliniat că prin aceasta "se încală obligaţiile pe care le are Ungaria vizavi de legile internaţionale şi europene" privind azilul.

În vizită la Budapesta, comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a făcut apel la respectarea "principiilor" UE, fără a evoca în mod explicit noua măsură.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici