Legitimaţia lui Putin, emisă de poliţia secretă din Germania de Est, a fost descoperită

O legitimaţie emisă înainte de 1989 de poliţia secretă din Germania de Est (Republica Democrată Germană, RDG) pentru Vladimir Putin, pe atunci agent KGB în această ţară, a fost descoperită recent de un expert în arhivele Stasi, informează agenţia de ştiri Dpa.

5704 afișări
Imaginea articolului Legitimaţia lui Putin, emisă de poliţia secretă din Germania de Est, a fost descoperită

Legitimaţia lui Putin, emisă de poliţia secretă din Germania de Est, a fost descoperită în arhiva Stasi

Legitimaţia, datată 1985-1989, permitea deţinătorului să treacă cu uşurinţă de punctele de securitate ale poliţiei secrete est-germane, a declarat Konrad Felber, directorul arhivelor Stasi din oraşul Dresda.

Vladimir Putin a fost agent al serviciului sovietic de spionaj KGB şi a activat în Germania de Est în anii 1980, ulterior devenind director al
succesorului KGB–ului sovietic, Serviciul federal de securitate (FSB) din Rusia.

Legitimaţia însă "nu înseamnă în mod automat că Putin a lucrat pentru Stasi", a adăugat Felber.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că nu se poate exclude posibilitatea ca Putin să fi avut şi legitimaţie din partea poliţiei secrete est-germane în condiţiile în care "KGB şi Stasi erau servicii partenere".
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici