Leon Panetta consideră că o intervenţie militară în Siria trebuie să aibă susţinerea ONU

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a apreciat joi că orice intervenţie militară în Siria trebuie să aibă sprijinul ONU, calificând drept "intolerabile" actele de violenţă produse recent în ţară.

202 afișări
Imaginea articolului Leon Panetta consideră că o intervenţie militară în Siria trebuie să aibă susţinerea ONU

Leon Panetta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Panetta a declarat că misiunea sa în calitate de şef al Pentagonului este de a se "asigura că, atunci când trimite bărbaţi şi femei în uniformă în străinătate şi îi pune în pericol, ştie despre ce misiune este vorba dar şi despre ce tip de susţinere are nevoie pentru a o îndeplini".

Întrebat despre posibilitatea ca Statele Unite să poată susţine o intervenţie militară fără autorizaţia ONU, Panetta a răspuns: "Nu, nu pot să am în vedere aşa ceva".

El a declarat, de asemenea, că Washingtonul nu exclude nicio opţiune pentru rezolvarea crizei. "Este important pentru Statele Unite să păstreze toate opţiunile posibile pentru viitor", le-a declarat el jurnaliştilor la bordul unui avion militar care se îndrepta spre Singapore, o etapă în turneul său, ce cuprinde mai multe ţări.

Declaraţiile lui Panetta contrastează cu cele ale ambasadorului american la ONU, Susan Rice, potrivit căreia comunitatea internaţională ar putea acţiona fără acordul Consiliului de Securitate al ONU pentru a pune capăt violenţelor din Siria, în cazul persistenţei diviziunilor în cadrul Consiliului.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, a asigurat însă că declaraţiile lui Panetta şi cele ale lui Rice nu "se exclud reciproc".

Şeful Pentagonului "a declarat clar că vor fi păstrate toate opţiunile", el se opune unei acţiuni unilaterale în Siria şi pledează pentru intensificarea presiunii asupra Damascului, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici