Leş, după ce un militar român a fost ucis la Kabul: Ştim că situaţia din Green Zone e sensibilă. A murit eroic/ Atenţie, IMAGINI explicite din momentul atacului sinucigaş

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat după ce a murit, joi, un militar român în Kabul, că Green Zone, unde s-a petrecut explozia, este o zonă „extrem de sensibilă” şi ne putem aştepta la astfel de situaţii, mai ales că astfel de atacuri au loc unul după altul.

2918 afișări
Imaginea articolului Leş, după ce un militar român a fost ucis la Kabul: Ştim că situaţia din Green Zone e sensibilă. A murit eroic/ Atenţie, IMAGINI explicite din momentul atacului sinucigaş

Leş, după ce a murit un militar român în Kabul: Ştim că situaţia din Green Zone e sensibilă/ Atenţie, IMAGINI explicite din momentul atacului sinucigaş

„Este tot în Green Zone (atacul, n.r.). Era o misiune de patrulare, un convoi. Se pare că era o maşină capcană care era încărcată cu explozibil”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş, la Digi24,

Potrivit ministrului, misiunile de patrulare sunt organizate în aşa fel încât militarii să fie „pregătiţi pentru orice”.

„Misiunile se organizează şi se fac în aşa fel să fie pregătiţi pentru orice. Din păcate, aceste evenimente au loc unul după celălalt, ştim că situaţia din zona respectivă este una extrem de sensibilă, şi ne putem astepta şi la astfel de situaţii”, a spus Leş.

Întrebat dacă militarii români sunt protejaţi în Afganistan, ministrul a spus: „Sunt protejate (trupele române, n.r), suntem echipaţi. Dar nu asta e situaţia, pentru că nu vorbim de pierderi doar în rândul trupelor româneşti. Sunt 10 morţi din ceea ce se discută la acest moment. Nu avem informaţiile complete. Este o situaţie de conflict, sunt teatre de operaţii, aşa cum îi şi spune, din păcate se întâmplă astfel de lucruri”.

ATENŢIE, URMEAZĂ IMAGINI EXPLICITE

 

 

Fifor: Războiul împotriva terorismului a cerut din nou sacrificiu de sânge românesc

Războiul împotriva terorismului a cerut din nou sacrificiu de sânge românesc, a spus, joi, ministrul de Interne, Mihai Fifor, după moartea militarului român în timpul unei misiuni în Kabul, Afganistan. Fifor a transmis condoleanţe familiei.

Încă o veste tragică din Afganistan, unde războiul împotriva terorismului a cerut din nou sacrificiu de sânge românesc. Un militar al Armatei României a căzut astăzi la datorie, într-un atac violent şi absurd, la Kabul”, a scris, joi, ministrul de Interne, Mihai Fifor, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a afirmat că „înţelegem, iată, încă o dată, cât de greu se apără şi se păstrează libertatea oriunde în lume”.

Fifor a trasmis condoleanţe familiei militarului şi a spus că acesta a murit eroic, „în numele României”.

„Militarul nostru a murit eroic, în numele României, o ţară care şi-a asumat cu responsabilitate şi determinare contribuţia la acest efort vital pentru întreaga lume. Transmit cele mai sincere condoleanţe familiei îndoliate”, a mai scris Fifor pe pagina sa de Facebook.

Un militar român a murit, joi, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Taguri:
gabriel leş,
militar,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici