Letonia a inaugurat o bază aeriană cofinanţată de NATO, în apropierea frontierei cu Rusia

Letonia a inaugurat joi, la o distanţă de aproximativ 200 km de frontiera rusă, o bază aeriană modernizată cu fonduri ale NATO, în contextul în care regiunea baltică este în continuare preocupată de acţiunile Moscovei în Ucraina.

741 afișări
Imaginea articolului Letonia a inaugurat o bază aeriană cofinanţată de NATO, în apropierea frontierei cu Rusia

Letonia a inaugurat o bază aeriană cofinanţată de NATO, în apropierea frontierei cu Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La inaugurarea acestei foste baze sovietice în oraşul Lielvarde a fost prezent, de asemenea, generalul Adrian Bradshaw, comandant adjunct al Alianţei Nord-Atlantice în Europa.

Estonia şi Lituania dispun deja de baze capabile să primească membri ai misiunii aeriene a forţelor NATO, însă Letonia nu avea astfel de instalaţii.

Baza aeriană letonă este destinată să primească, în special, avioane militare de transport.

Noile instalaţii de la Lielvarde au fost deja testate în cursul a două exerciţii ale NATO.

NATO a oferit aproximativ 27 milioane de euro pentru modernizarea bazei, iar Letonia a investit 55 de milioane.

Rusia dispune de o bază aeriană dotată cu un număr important de elicoptere de luptă, în apropierea oraşului Pskov, la circa 350 de kilometri de Lielvarde.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici