Letonii îi cer lui Abramovici să le cumpere ţara

Peste 400 de letoni au semnat o scrisoare adresată miliardarului rus Roman Abramovici în care îi cer să le cumpere ţara, informează RIA Novosti.

123 afișări
Imaginea articolului Letonii îi cer lui Abramovici să le cumpere ţara

Miliardarul rus Roman Abramovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În scrisoare, postată de un anonim pe site-ul petitonline.com, se arată că Letonia a intrat în faliment, iar conducerea ţării discută cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional despre vânzarea Letoniei pentru 7,5 miliarde de euro.

"Aş vrea să vă gândiţi la posibilitatea de a cumpăra Letonia: populaţia este muncitoare şi plăcută, zona este ecologizată şi aveţi destul spaţiu pentru iahtul dumneavoastră", potrivit scrisorii.

Letonia a avut cel mai mare declin economic din Uniunea Europeană, PIB-ul scăzând în al treilea trimestru al acestui an cu 4,6 la sută faţă de perioada similară a anului trecut.

Abramovici este pe locul doi în tipul celor mai bogaţi ruşi, cu o avere de 23 de miliarde de euro.

Printre afacerile lui se numără uzine de prelucrare a oţelului şi companii de cărbune în Rusia şi în străinătate. Miliardarul este cunoscut în Occident ca fiind patronul echipei de fotbal britanice Chelsea.

În urmă cu câteva luni, alţi 2.000 de letoni au semnat o petiţie prin care cereau guvernului suedez să le "ocupe" ţara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici