Liber la dans. Mii de persoane s-au distrat într-un club de noapte din Liverpool la o petrcere pilot organizată de guvern

  • Aproximativ 3.000 de persoane s-au distrat vineri noaptea într-un club de noapte în Liverpool.
  • Oamenii nu au purtat măşti şi nu au păstrat nici distanţare socială,
  • Petrecerea face parte dintr-un program pilot al guvernului britanic.
3143 afișări
Imaginea articolului Liber la dans. Mii de persoane s-au distrat într-un club de noapte din Liverpool la o petrcere pilot organizată de guvern

Liber la dans. Mii de persoane s-au distrat într-un club de noapte din Liverpool la o petrcere pilot organizată de guvern

Aproximativ 3.000 de persoane s-au distrat vineri noaptea într-un club de nopate în Liverpool, la prima petrecere legală după relaxarea restrciţiilor. Petrecăreţii nu au purtat măşti şi nu au păstrat nici distanţaree socială, relatează DPA.
 
Petrecerea numită „Primul dance” face parte dintr-un program pilot al guvernului britanic pentru a testa dacă evenimente mari pot fi organizate în siguranţă în timpul pandemiei de coronavirus. Un al doilea eveniment va avea loc în această noapte.
 
Toţi participanţii au fost obligaţi să prezinte dovada unui screening antigenic pentru Covid-19 negativ efetuat cu cel mult 24 de ore inainte şi să facă altul la cinci zile după eveniment.
 
„Suntem foarte încântaţi”, a declarat Leah Lawless, în vârstă de 18 ani, una dintre participante, care a reuşit sa-şi cumoere bilet.
 
Producătorul de evenimente Sam Newson a subliniat că proiectul era foarte necesar pentru industria care a fost puternic afectată de restricţiile anti-Covid. 
 
Directorul de sănătate publică din Liverpool, Matt Ashton, a declarat că cei care vor fi testaţi pozitiv cu Covid după evenimentul pilot vor trebui să se izoleze.
 
Şi guvernul spaniol a aprobat un concert-test în luna martie, la care au participat 5.000 de oameni. Regulile de participare au fost, totuşi, stricte. Deşi nu s-a impus distanţarea socială, purtarea măştii pe tot parcursul evenimentul a fost obligatorie. Înaintea concertului, spectatorii au fost testaţi, în afara arenei. Numai cei care au primit rezultat negativ COVID-19 au putut intra la concert.
 
Din cei 5.000 de participanţi, 6 persoane au fost confirmate pozitiv COVID-19, la 14 zile distanţă de la eveniment, însă medicii au fost de părere că ei nu au fost infectaţi în timpul concertului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici