"Libertate pentru deţinuţii politici”, au scandat separatiştii catalani în ajunul alegerilor anticipate din Spania

Mii de susţinători ai independenţei catalane s-au adunat sâmbătă la Barcelona pentru concerte şi mitinguri, fluturând steagurile separatiste şi scandând „libertatea prizonierilor politici”, unii dintre ei confruntându-se cu poliţia, cu o zi înainte de alegerile anticipate din Spania, potrivit Reuters.

447 afișări
Imaginea articolului "Libertate pentru deţinuţii politici”, au scandat separatiştii catalani în ajunul alegerilor anticipate din Spania

"Libertate pentru deţinuţii politici”, au scandat separatiştii catalani în ajunul alegerilor din SPANIA

Organizate în mare parte de grupaea secretă de protest din Catalonia, Tsunami Democrat, demonstraţiile urmăresc să-i forţeze pe spanioli să reflecteze asupra pedepselor cu închisoarea date luna trecută pentru nouă lideri separatişti care au condus la un referendum eşuat pentru independenţă în 2017, au spus organizatorii.

Într-un protest convocat de CDR, un alt grup separatist care favorizează acţiunile directe, cum ar fi blocarea autostrăzilor, câteva sute de manifestanţi au încercat să ajungă la sediul poliţiei spaniole, punctul central al unora dintre revoltele de luna trecută, dar au fost blocaţi de poliţie.

Au fost momente tensionate în timp ce protestatarii mascaţi, cântând imnul catalan, au aruncat cu ouă şi alte obiecte în poliţie şi au încercat să baricadeze drumul cu pubele.

Poliţiştii au răspuns alungându-i pe străzile pline de restaurante din Barcelona, ​​până când mulţimea s-a împrăştiat.

Taguri:
catalonia,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici