Libia a închis frontierele cu cele patru state vecine din sud

Libia a anunţat duminică închiderea frontierelor sale cu cei patru vecini de la sud: Algeria, Niger, Chad şi Sudan din cauza deteriorării securităţii în sudul ţării, decretată "zonă militară închisă", au indicat surse oficiale.

694 afișări
Imaginea articolului Libia a închis frontierele cu cele patru state vecine din sud

Libia a închis frontierele cu cele patru state vecine din sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adunarea naţională, cea mai înaltă autoritate politică a ţării, a decis "închiderea temporară a frontierelor terestre libiene cu Chad, Niger, Sudan şi Algeria până la organizarea" circulaţiei bunurilor şi a persoanelor cu aceste state, conform textului deciziei publicat de agenţia de presă libiană Lana.

"Regiunile Ghadames, Ghat, Obari, al-Chati, Sebha, Mourzouk şi Koufra din sudul libian sunt considerate ca fiind zone de operaţiuni militare închise, reglementate de legi de excepţie specifice situaţiei", precizează textul.

O deputată care reprezintă oraşul Sebha (800 de kilometri la sud de Tripoli) în Adunarea Naţională, Souad Ganour, a explicat că decizia de închidere a frontierelor este una "temporară până la restabilirea securităţii în sud".

Aceasta a denunţat un "flux crescut de imigranţi clandestini, în aşteptarea unei eventuale acţiuni militare internaţionale în Mali" cu scopul de a alunga grupurile armate care au ocupat nordul statului.

Aceasta a deplâns de asemenea "sporirea violenţei şi a traficului de droguri şi prezenţa grupurilor armate care acţionează fără a fi pedepsite".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici