Libia îi acuză pe rebeli şi coaliţia internaţională că nu respectă încetarea focului

Regimul libian a acuzat luni coaliţia internaţională şi grupările rebele că încalcă armistiţiul anunţat duminică seară de forţele loiale regimului condus de Muammar Kadhafi, au declarat surse din Ministerul libian al Apărării, citate de agenţia JANA.

67 afișări
Imaginea articolului Libia îi acuză pe rebeli şi coaliţia internaţională că nu respectă încetarea focului

Libia îi acuză pe rebeli şi coaliţia internaţională că nu respectă încetarea focului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Celelalte părţi nu au respectat încetarea focului. Bombele şi rachetele vizează în continuare Libia, în timp ce teroriştii din al-Qaida îşi continuă atacurile armate", au precizat sursele citate.

"Bombele şi rachetele agresorilor au ucis zeci de civili, într-un moment în care Libia respecta o încetare a focului totală", au adăugat acestea.

După ce a anunţat vineri o încetare a focului care nu a fost respectată, guvernul libian s-a angajat din nou să suspende atacurile, ca răspuns la apelul formulat de Uniunea Africană.

"Opinia noastră este (...) că a fost vorba despre o minciună sau că încetarea focului a fost încălcată imediat", a replicat Tom Donilon, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american.

După declanşarea operaţiunii militare occidentale, Libia a anunţat, sâmbătă, că va considera nulă Rezoluţia 1.973, care prevede impunerea unei zone de interdicţie aeriană, şi a cerut convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici