Lider al mişcării ucrainene de extremă dreapta Pravi Sektor, ucis de poliţie la Rivne

Un lider la nivel regional al mişcării ucrainene de extremă dreapta Pravi Sektor, Oleksandr Muziciko, a fost ucis luni într-un schimb de focuri cu poliţişti care au venit să-l aresteze la Rivne, în vestul ţării, a anunţat marţi Ministerul de Interne.

766 afișări
Imaginea articolului Lider al mişcării ucrainene de extremă dreapta Pravi Sektor, ucis de poliţie la Rivne

Lider al mişcării ucrainene de extremă dreapta Pravi Sektor, ucis de poliţie la Rivne (Imagine: Wikipedia)

Muziciko, alias Saşko Albul, liderul Pravi Sektor în Ucraina de Vest, a fost cel care a deschis focul în direcţia poliţiştilor, a declarat adjunctul ministrului de Interne Volodimir Evdokimov citat de agenţia Interfax-Ukraine.

În urma schimbului de focuri, "el era încă în viaţă. Dar medici de la serviciile de urgenţă chemaţi la faţa locului au constatat decesul acestuia", a declarat Evdokimov.

Potrivit agenţiilor ruse RIA Novosti şi Interfax, care citează autorităţi judiciare ruse, pe numele lui Muziciko era emis un manmdat internaţional de căutare, lansat de Moscova, care-l acuză că a participat în 2000 la confruntări armate în Cecenia alături de separatişti islamişti şi că este responsabil de uciderea a peste 20 de militari ruşi.

Muziciko, un bărbat masiv, s-a făcut cunoscut după ce a postat pe YouTube două înregistrări video în care apare apostrofând Consiliul Municipal de la Rivne şi lovind un procuror.

Mişcarea paramilitară ucraineană Pravi Sektor, care a fost foarte activă pe baricade în timpul mişcării de contestare de la Kiev, s-a transformat sâmbăta trecută într-un partid politic care include şi alte formaţiuni naţionaliste. Liderul partidului, Dmitro Iaroş, intenţionează să candideze în alegerile prezidenţiale anticipate de la 25 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici