Lider al Parlamentului din Turcia: candidatura Suediei la NATO va fi analizată în curând

  • Un lider al Parlamentului din Turcia anunţă că dezbaterea despre candidatura Suediei la NATO ar putea avea loc în curând.
  • Turcia blochează de mult timp aderarea ţării nordice.
  • Demersul are nevoie de aprobarea tuturor ţărilor membre NATO.
146 afișări
Imaginea articolului Lider al Parlamentului din Turcia: candidatura Suediei la NATO va fi analizată în curând

Parlamentul turc ar putea dezbate în curând candidatura Suediei pentru aderarea la NATO. Preşedintele grupului parlamentar al Partidului AK, aflat la guvernare, a declarat că solicitarea de la Stockholm ar putea fi pusă pe ordinea de zi pentru dezbatere „în săptămânile următoare”, potrivit Sky News.

Comisia de afaceri externe a parlamentului turc a aprobat solicitarea luna trecută, deschizând astfel procesul de ratificare.

Suedia şi Finlanda au solicitat aderarea la NATO în mai 2022, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Finlanda s-a alăturat alianţei în aprilie 2023, însă cererea Stockholmului a fost blocată de Turcia şi Ungaria, care până în prezent au refuzat să o dezbată în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici