Lider Al-Qaida, ucis în Afganistan într-un raid al forţelor aeriene NATO

Un lider din cadrul reţelei teroriste Al-Qaida a fost ucis în Afganistan, într-un raid al forţelor aeriene NATO, potrivit unor surse oficiale ale Pentagonului, relatează site-ul agenţiei de presă AFP.

151 afișări
Imaginea articolului Lider Al-Qaida, ucis în Afganistan într-un raid al forţelor aeriene NATO

Lider Al-Qaida, ucis în Afganistan într-un raid al forţelor aeriene NATO - surse

Oficiali ai Pentagonului au declarat vineri că un lider Al-Qaida şi alţi doi militanţi din grupa teroristă respectivă au fost ucişi în timpul unui raid desfăşurat de forţele aeriane ale SUA.

Abu Khalil al-Sudani, "un înalt comandant al operaţiunilor desfăşurate de Al-Qaida", după cum a fost descris de reprezentanţii ai Pentagonului reporterilor care s-au aflat în avion cu Ashton Carter, directorul Pentagonului, în drumul spre Irak, a fost ucis împreună cu alţi doi membri Al-Qaida pe data de 11 iulie.

"Al-Sudani a fost unul dintre cei trei extremişti cei mai violenţi, cel care a fost ucis în timpul atacului. Moartea lui Al-Sudani va retrograda operaţiunile desfăşurate de Al-Qaida pe întreg globul", au mai precizat reprezentanţi ai Pentagonului.

Potrivit Pentagonului, Al-Sudani ar fi coordonat operaţiuni sinucigaşe şi explozive, având o implicare directă în organizarea atacurilor teroriste împotriva Statelor Unite. "El a coordonat operaţiuni împotriva forţelor coaliţiei, afgane şi pakistaneze, având o legătură strânsă cu Aymar al-Zawahiri, liderul Al-Qaida", a mai precizat Pentagonul.

Carter a declarat că moartea lui Al-Sudani a avut loc în timpul raidului aerian coordonat de generalul John Campbell, comandantul forţelor NATO în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici