Lider Hezbollah: „Iranul şi Libanul vor intra în conflict dacă Gaza este ameninţată cu distrugerea”

Un lider Hezbollah din Libanul de Sud a afirmat, marţi, pentru Associated Press, că în cazul în care Gaza este ameninţată cu distrugerea completă, Hezbollah din Liban şi Iranul vor intra în războiul israeliano-palestinian.

5876 afișări
Imaginea articolului Lider Hezbollah: „Iranul şi Libanul vor intra în conflict dacă Gaza este ameninţată cu distrugerea”

Lider Hezbollah: „Iranul şi Libanul vor intra în conflict dacă Gaza este ameninţată cu distrugerea”

Hamas este pregătită să ducă o luptă îndelungată cu Israel şi va folosi zecile de ostatici ţinuţi în Gaza pentru a obţine eliberarea palestinienilor deţinuţi în Israel şi în străinătate, a declarat un membru înalt al grupului militant, aliat al palestinienilor.

Ali Barakeh, un membru al conducerii exilate a grupului din Beirut, a afirmat că Hamas dispune de un arsenal de rachete care va ţine mult timp.

„Ne-am pregătit bine pentru această război şi pentru a face faţă tuturor scenariilor, chiar şi scenariul unui război îndelungat", a spus el, adăugând că Hamas va folosi ostaticii pentru a obţine eliberarea persoanelor ţinute în închisorile israeliene şi chiar a unor palestinieni închişi în Statele Unite.

Barakeh a mai spus că „doar un număr mic de comandanţi din Gaza au ştiut despre incursiunea din Israel de sâmbătă”, ba chiar că cei mai apropiaţi aliaţi ai grupului nu au fost informaţi în prealabil despre momentul atacului.

El a respins rapoartele conform cărora oficiali de securitate iranieni ar fi ajutat la planificarea atacului.

Cu toate acestea, el a adăugat că aliaţii precum Iranul şi Hezbollahul libanez „se vor alătura luptei dacă Gaza va fi supusă unui război de distrugere” şi că Hamas este „pregătită pentru orice tip de război, chiar şi de lungă durată”.

El a spus că Hamas a fost „surprinsă” de amploarea pe care a luat-o atacul palestinian, afirmând că se aşteptau ca Israelul să prevină sau să limiteze atacul: „Am fost surprinşi de această mare prăbuşire (n.r. a Israelului)”, a spus Barakeh.

„Ne planificăm să obţinem câştiguri şi să luăm prizonieri pentru a-i schimba. Armata israeliană este un tigru de hârtie”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici