Un lider al Partidului Comunist Chinez acuză oficiali de rang înalt de practicarea vrăjitoriei / Membrii partidului de guvernământ au obligaţia de a fi atei şi le e interzis să participe la activităţi superstiţioase

Unii oficiali chinezi se fac vinovaţi de practicarea vrăjitoriei şi mai degrabă cred în "zei şi fantome" decât în comunism, afirmă Chen Xi, şeful Departamentului pentru Organizare din cadrul Partidului Comunist de la Beijing, potrivit site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

797 afișări
Imaginea articolului Un lider al Partidului Comunist Chinez acuză oficiali de rang înalt de practicarea vrăjitoriei / Membrii partidului de guvernământ au obligaţia de a fi atei şi le e interzis să participe la activităţi superstiţioase

Un lider al Partidului Comunist Chinez acuză oficiali de rang înalt de practicarea vrăjitoriei / Membrii partidului de guvernământ au obligaţia de a fi atei şi le e interzis să participe la activităţi superstiţioase

China garantează libertatea religioasă a cetăţenilor săi, însă membrii partidului de guvernământ au obligaţia de a fi atei şi le este interzisă participarea la activităţi considerate drept superstiţioase, cum ar fi consultarea clarvăzătorilor.

În ultimii ani, o serie de oficiali închişi în urma campaniei anticorupţie lansată de preşedintele Xi Jinping au fost acuzaţi şi de superstiţiozitate cu scopul discreditării lor.

Unii oficiali de rang înalt în poziţii de conducere au "decăzut din punct de vedere moral", deviind de la calea corectă, a afirmat Chen Xi, într-un material în publicaţia oficială People’s Daily.

"Unii nu cred în Marx şi Lenin, însă cred în fantome şi zei; nu cred în idealuri, ci cred în vrăjitorie; nu respectă poporul, ci respectă maeştri", a scris oficialul, făcând referire la presupusa credinţă a unor oficiali în lideri spirituali.

Chen a mai acuzat că unii oficiali consideră drept idealuri concepte ale democraţiei occidentale, cum ar fi separarea puterilor în stat şi multipartidismul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici